Жіночий комітет сімферопольського центру ВАГО «Альраїд» 18 лютого провів солодкий стіл, який цього разу було вирішено присвятити представницям старшого покоління, подарувавши їм свою увагу, любов і турботу. Саме для них призначалася розважальна програма «Супер-біташка» («супер-бабуся», кр.-тат.)

Серед гостей та учасниць заходу (а їх разом із дітьми було близько 120) були й гості здалека: із Сакського, Червоногвардійського, Радянського і Бахчисарайського районів Криму. А одна сестра спеціально приїхала з м. Мелітополя.

Брати участь у конкурсі, згідно з правилами, змогли тільки п`ять жінок, в яких є власні онуки. Вони змагалися між собою в таких конкурсах: якими пестливими словами вони люблять називати своїх онуків, як укладають їх спати, демонстрували навички доїння корови і збирали портфель онукові, враховуючи розклад і вік дитини. Для ускладнення завдання портфель треба було зібрати не своєму онукові. Були й інші завдання.

Відео дня

Конкурс пройшов під веселі жарти, сміх та оплиски. Жюрі після деякої наради винесло свій вердикт: нагородженню підлягали всі учасниці, правда, у різних номінаціях: наймудріша, ласкава, працелюбна, уважна, а також – супер-повар. Усі вони отримали почесні грамоти і призи.

Після цього учні дитячої школи «Хабібуллаг» показали невелику концертну програму, яка дуже порадувала і розчулила їх рідних і близьких. Одинадцятирічна Зейнеб Керімова наприкінці програми сказала: «Я дуже хотіла б любити бабусю, доглядати за нею і допомагати їй... але, на жаль, у мене немає рідної бабусі. Я прошу Всевишнього для усіх вас міцного здоров`я, добробуту і багато-багато любові від ваших близьких, рідних, сусідів і, звичайно ж, від нас, ваших онуків в Ісламському культурному центрі».

Діти подарували присутнім бабусям троянди і лотоси, виготовлені своїми руками з крепового паперу. Такі вироби, а також салати, солодку випічку і багато іншого їх навчають робити в школі після уроків Ельмаз оджа Чахмарова і Мерьєм оджа Муждабаєва.

Організатори теж почули на свою адресу безліч теплих слів. Алиє Усеінова з Сакського району поділилася, що ще ніде так тепло і веcело не відпочивала в колі сестер по вірі.

Гульфіре Юнусова з Мелітополя подякувала всім – і організаторам, і учасникам – за хорошу, доброзичливу, теплу атмосферу, і прочитала свій вірш про Іслам. Інша сестра поділилася жартівливим обуренням чоловіка: чому немає конкурсу «Супер-дідусь»?

Жіночий комітет Сімферополя на наступному чаюванні планує проведення конкурсу «Супер-келінчик» (Супер-наречена), адже мусульманки повинні прагнути робити якнайкраще все: поклонятися Всевишньому, виховувати дітей, виконувати домашні й благодійні справи, – і відпочивати. А Всевишній завжди допомагає у благих починаннях.

Іслам в Україні