У Луцьку УПЦ провела свято тверезості. Це вже другий захід такого формату, ініційований міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді та Волинським православним братством тверезості святого Іоанна Кронштадтського. У числі запрошених - представники міської влади, молодіжних громадських організацій, медики, правоохоронці, депутати, духовенство, повідомляє РІСУ.

Координатор молодіжного товариства Миколи Святоші протоєрей Микола КОРНЕГА вважає, що алкоголізм – наслідок відсутності духовності, бо діти, які виховані на засадах християнських цінностей є захищені від цього лиха.

«Наше товариство пропагує духовність як стосунки людини з Богом. Якщо молодий хлопець чи дівчина визнає Бога як вищий авторитет, вони втримаються перед цими спокусами», - зауважив о. Микола.

Відео дня

Співзасновник Волинського братства тверезості імені Святого Іоанна Кронштадського о. Стефан ЯРЕМА вважає, що для більшої ефективності профілактичної роботи потрібно активізувати роботу з батьками підлітків.

«Минулого року в рамках акції «Краще тверезе життя, щоб сила й слава була» ми запросили до Луцька українського богатиря Сергія КОНЮШКА. На зустрічах зі студентами він постійно наголошував - щоб бути успішним, спортсмен повинен вибрати тверезий спосіб життя. Його підтримали шість волинських спортсменів, членів олімпійської збірної України. Вони відгукнулись на наше прохання і нині рекламують переваги тверезого способу життя з лайтпостерів», - розповідає о. Стефан.

За статистикою МОЗ, українські показники дитячого алкоголізму займають перше місце у світі - 40% дітей у віці від 14 до 18 років у нашій країні залежні від спиртного. Експерти стверджують, що з кожним роком алкоголізм в Україні молодшає.