Голова Федеральної служби РФ з контролю за оборотом наркотиків (ФСКН) Віктор ІВАНОВ, який знаходиться на Кубі з візитом, передав у храм РПЦ у Гавані ікону святого благовірного князя Олександра Невського. Церемонія передачі, пройшла в суботу в другій половині дня, повідомляє РИА Новости.

"В російські храми святині приносить не одне покоління. Коли кожен вносить свою лепту, залишається духовний зв`язок з Батьківщиною", - сказав настоятель храму отець Дмитро (ОРЄХОВ), подякувавши за дар.

Ікона, зроблена майстрами-іконописцями Троїце-Сергієвої Лаври в традиційній манері, буде доступна для поклоніння для всіх прихожан церкви.

Відео дня

Храм, розташований на набережній Гаванської бухти, був відкритий і освячений у 2008 році митрополитом Смоленським і Калінінградським Кирилом, нині патріархом Московським і всієї Русі.

Відразу ж після відкриття храм став одним із центрів культурного життя російськомовної громади на Кубі: у ньому діє бібліотека з книгами російською мовою, проходять виставки на православну та історичну тематику.

У листопаді 2010 року храму була передана ікона святого Серафима Саровського, написана в Свято-Троїцької-Серафимо-Дівєєвській обителі.