Патріарх Московський і всієї Русі Кирил у курсі основних суспільно значущих тем, що обговорюються в соціальних мережах, однак на ведення особистого облікового запису в нього поки просто немає часу, повідомив РІА Новини заступник голови патріаршої прес-служби диякон Олександр ВОЛКОВ.

Питання про присутність патріарха в соціальних мережах виникло в журналістів після того, як представники Ватикану повідомили про відкриття найближчим часом twitter-канала Папи Римського Бенедикта Шістнадцятого.

«В даний час у патріарха Кирила немає свого особистого аккаунта ні в твіттері, ні в інших соціальних мережах. Разом з цим патріарх має можливість отримувати актуальну інформацію з усіх соціальних мереж в тому контексті, який його цікавить. Патріарх в курсі всіх тих основних суспільно значущих тем, які піднімаються в соціальних мережах», - повідомив о. Олександр.

Відео дня

Святіший не має можливості активно користуватися соціальним мережами в силу своєї зайнятості та неможливості відволікатися на якісь технічні питання. Але, як зазначив заступник голови патріаршої прес-служби, патріарха можна назвати «активним читачем соціальних мереж».

ПРАВМІР