Православні місіонери не повинні впадати в крайнощіГолова Синодального інформаційного відділу РПЦ Володимир ЛЕЙГОДА вважає, що місіонерські ініціативи Церкви необхідні, однак у них не повинно бути крайнощів.

Таким чином він відповів на запитання газети «Комсомольская правда» в Єкатеринбурзі про те, як він відноситься «до сьогоднішніх спортивних ініціатив православ`я, які носять світський характер», наприклад, до православного марафону або мініфутболу серед благочинь.

«Крайнощів бути не повинно. У спорті, звичайно ж, немає нічого поганого, у футболі, хокеї, скаутських походах. Немає нічого забороненого в таких ініціативах. Вони покликані продемонструвати, що в Церкві служать і живуть не упавші з Місяця гуманоїди, які якось по-іншому й дивно бачать навколишній світ, а люди, які можуть і у футбол пограти», - вважає В.ЛЕЙГОДА.

Відео дня

Разом з тим, голова Синодального інформаційного відділу застеріг і від іншої крайності. На його переконання, «найбільшою помилкою місіонерів буде посил: "Ми такі самі, як ви"».

«Написати про те, що священики грають у футбол, звичайно, простіше та, як кажуть студенти, "прикольніше", - зазначив В.ЛЕЙГОДА. - Але чи не означає це, що ми замість одного стереотипу працюємо на появу іншого: мовляв, "раніше я думав, що священики такі дивні - ходять у чорному, мовчать, не посміхаються, а тепер побачив, що вони просто такі ж як усі люди - в футбол ганяють"».

«Футбол, боротьба, походи - це нормально й це може бути в житті віруючих. Але суть християнства, звичайно, зовсім в іншому. Людина, приходячи до Церкви, стає іншою... Церква, це про інше, про подолання самотності, про любов, про жертовність», - підсумував представник РПЦ.

Рravoslavie.ru