Скандальна російська феміністична панк-група Pussy Riot
увірвалася в храм Христа Спасителя в центрі Москви та влаштувала танці на амвоні перед іконостасом.

Глава синодального відділу із взаємин церкви й суспільства РПЦ протоієрей Всеволод ЧАПЛІН сказав, що нічого не знає про акцію активісток Pussy Riot в храмі Христа Спасителя, але заявив, що нічого нового він у подібних акціях не бачить. Про це він сказав в інтерв`ю російському телеканалу "Дождь".

"Про це дізнаюся вперше від вас, але можу сказати, що нічого нового в цьому немає. Дві тисячі років наш храм осаджують. Нещасні люди", - зазначив ЧАПЛІН.

Відео дня

У свою чергу відомий православний публіцист, диякон Андрій КУРАЄВ написав у своєму Livejournal, що він не засуджує учасників акції в храмі Христа Спасителя за їх "неподобство", оскільки зараз йде тиждень Масляної.

"Масляна на дворі. Час скоморошества та перевертнів ... За часів Петра Великого такого роду витівки в такі дні були в порядку речей ...", - написав ККРАЄВ.

Він також зазначив, що якби був ключарем цього храму, "нагодував би дівчат млинцями, видав по чаші медовухи й запросив зайти знову на Чин Прощення". "А якщо б я був мирянином-старостою, то на прощання ще б і вщипнув їх трохи ... По-батьківському. Для напоумлення", - додав диякон.

TCH.ua