20 лютого 2012 року розпочав роботу офіційний сайт Синодального інформаційного відділу Московського Патріархату.

На сайті, що знаходиться за адресою www.sinfo-mp.ru, можна дізнатися про структуру та напрями діяльності Відділу, отримати інформацію про грифи, видані православним друкованим ЗМІ, подивитися фоторепортажі із заходів, організованих Відділом, а також відеозаписи подій за участю Святішого патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

В основному розділі «Журналістам», адресованому представникам ЗМІ, опубліковані списки єпархій та синодальних установ Руської Православної Церкви, словник церковних термінів і форми звернення до духовенства. Найближчим часом у розділі буде розміщено інформацію про патріархів, Помісних Церквах, двунадесятих святах. Також розділ буде містити перелік помилок, пов`язаних з церковною термінологією, що найбільш часто зустрічаються в ЗМІ, та варіанти правильного використання тих чи інших термінів і назв. Розділ буде постійно поповнюватися.

Відео дня

У рамках спеціального проекту «Актуальне інтерв`ю» відвідувачі сайту зможуть ставити запитання керівникам синодальних установ. З 20 по 26 лютого всі бажаючі можуть надсилати свої запитання до голови Відділу зовнішніх церковних зв`язків митрополита Волоколамського Іларіона.

Синодальний інформаційний відділ Руської Православної Церкви заснований рішенням Священного Синоду від 31 березня 2009 року з огляду на необхідність подальшого розвитку інформаційної діяльності Московського Патріархату. Головою Відділу був призначений професор Московського державного інституту міжнародних відносин, головний редактор журналу «Фома» В. ЛЕГОЙДА.

Основним завданням Синодального інформаційного відділу є формування єдиної інформаційної політики Руської Православної Церкви, координація роботи інформаційних підрозділів єпархій та синодальних установ, а також взаємодія з православними і світськими ЗМІ. Відділ відповідає за організацію та проведення фестивалю православних ЗМІ «Віра і слово».

Патріархія.ru