РПЦ підготувала ряд поправок до законопроекту «Про біомедичні клітинні технології». Член синодального Відділу по церковній добродійності та соціальному служінню, єпископ Смоленський і Вяземський Пантелеімон, який брав участь у складанні поправок, так прокоментував їхню необхідність:

«У нашій країні відомий цілий ряд патентів, що припускають трансплантацію пластів ембріональної тканини або суспензій некультивованих клітин, безпосередньо отриманих від абортованих плодів. Проте дані аморальні технології залишаються поза сферою дії законопроекту». У запропонованих поправках ідеться не лише про заборону на популярну процедуру омолоджування організму за рахунок убитих немовлят, але й про заборону на клонування людини.

Для складання офіційного документа міністру охорони здоров`я та соціального розвитку Тетяни ГОЛІКОВІЙ збиралася експертна група з фахівців з біоетики, біології, вчених з кафедри ембріології МГУ та інші наукових співробітників, юристів, православних священиків. Відрадно, що уряд у цьому питанні прислухалося до народного голосу, ТА увів заборону як на клонування, так і на використання людських клітин (ембріона) при розробці біомедичних технологій.

Відео дня

ИНФОРМ-РЕЛИГИЯ