У ході минулої у Видавничому домі «Комсомольская правда» прес-конференції, присвяченій підлітковим суїцидам, заступник голови Синодального відділу із взаємин Церкви й суспільства протоієрей Георгій РОЩІН відповів на питання про відспівування підлітків, що наклали на себе руки.

«Може здатися, що Церква жорстока до батьків, рідних та близьких, які втратили таким чином свого родича, але, з іншого боку, Церква заявляє про неприпустимість такого відходу з життя. Хоча існує практика, що якщо медично доведено, що людина скоїла цей акт у стані неосудності, то дозволяється його відспівування в Церкві.

Додам ще, що, оскільки Церква говорить про любов і втіху родичів і батьків таких дітей, все-таки є практика поминання. Молитися за них можна завжди вдома. До революції існував один день, коли за самогубців молилися в Церкві - одна з батьківських субот, коли згадувалися навіть люди, які покінчили життя самогубством».

Відео дня

Протоієрей Георгій РОЩІН також нагадав про створений недавно чин молитовного поминання самогубців (розради родичів).

За словами священика, ми нічого не знаємо про посмертну долю кожної людини. В даному випадку Церква робить акцент на те, щоб уберегти від спокуси інших.

Pravmir