8 лютого Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, який проходить реабілітацію в одній із клінік міста Києва, відвідав тимчасово керуючий Київською єпархією митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.
Митрополита Павла супроводжували: секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископ Макарівський Іларій та секретар Київської Митрополії протоієрей Віталій Косовський.

Зокрема, владика Павел поінформував Предстоятеля Церкви про збори благочинних міста Києва та Київської єпархії, що відбувся напередодні, та питання, що обговорювалися на ньому. Блаженніший висловив задоволення про становище церковних справ у столиці і Київської єпархії.
Також того дня Предстоятеля УПЦ відвідав намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври архієпископ Почаївський Володимир, який побажав Блаженнішому швидшого одужання та попросив благословення на звернення до правлячих архієреїв Української Православної Церкви про збір підписів щодо повернення культових будівель монастиря Українській Православній Церкві.

9 лютого Блаженнішого Митрополита Володимира відвідав тимчасово керуючий Харківською єпархією архієпископ Ізюмський Онуфрій, який доповів Його Блаженству про стан справ у Харківській єпархії та побажав найшвидшого одужання.
Того ж дня завітав до Блаженнішого Владики митрополит Черкаський і Канівський Софроній. Владика доповів Його Блаженству про хід будівельних робіт і попросив Предстоятельського благословення на подальші труди з будівництва Свято-Воскресенського Кафедрального Собору та Духовно-просвітницького центру УПЦ.

Відео дня

Блаженніший Митрополит Володимир згідно рішення Священного Синоду вручив митрополиту Софронію відповідний указ щодо звершення ним контролю над ходом будівництва собору.
Також Предстоятеля відвідав голова Синодального відділу у справах молоді єпископ Обухівський Іона, який доповів Його Блаженству про роботу Синодального молодіжного відділу та попросив благословення на здійснення нового соціального проекту з профілактики підліткової наркоманії «Жити здорово!» та проведення всеукраїнського фестивалю православних журналів «Сімейні читання».

«Православіє в Україні»