Російська православна церква сподівається, що в боротьбі з частими самогубствами школярів візьмуть участь усі ті, хто вважає себе віруючими - поліцейські, вчителі, сусіди дітей та підлітків, заявив РІА Новини голова відділу Московського патріархату із взаємодії Церкви і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін.

"Церква намагається спілкуватися з кожною людиною ... Без живого спілкування священик ніколи не зрозуміє, що твориться в душі людини. Але багато молодих людей, замикаючись у своєму мікросередовищі, перестають спілкуватися з оточуючими. Тому не тільки священик, але й віруючий учитель, віруючий поліцейський, віруючий сусід повинні намагатися принаймні більше говорити з молодою людиною, щоб вчасно розповісти про небезпеку", - заявив В.Чаплін.

За його словами, корінь проблеми знаходиться не тільки в школі і не тільки в сім`ї, але також в наявності субкультур, в яких пропагується і романтизується самогубство.

Відео дня

Представник РПЦ впевнений, що в "групі ризику" знаходяться ті молоді люди, які замкнуті, відчувають себе самотніми і мало спілкуються з оточуючими їх людьми. З цим і належить боротися як Церкві, так і всім віруючим людям, вважає В.Чаплін.

"Так, потрібно працювати в школі, так, треба працювати в родині, але однією кампанійщиною нічого не доб`єшся, потрібно, щоб молоді люди не відчували себе самотніми або замкнутими в химерно організованому субкультурному просторі. Мало формальних зусиль, потрібно, щоб молоді люди більше спілкувалися і зі старшим поколінням, і з людьми за межами своєї субкультури, свого двору ", - підкреслив В.Чаплін.

У середу ввечері стало відомо, що з багатоповерхівки в Москві викинувся 15-річний школяр. Раніше великий суспільний резонанс викликав інцидент в підмосковній Лобні, де дві учениці восьмого класу зістрибнули з даху висотного будинку і померли від отриманих травм.