Патріарх Московський і всієї Русі Кирил заявив про необхідність повернення виховної функції як освітнім установам, так і телебаченню і кінематографу.

Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ РПЦ.

«У 1990-і роки стався трагічний розрив між освітою і вихованням, між школою і вихованням. Сім`ї виявилися нездатними виховувати дітей в дуже великій кількості випадків, тому що інформаційний потік руйнував всі ці зусилля сім`ї, іноді навіть, не дуже вмілі. Що дуже добре нам показав серіал "Школа". Ось обличчя сучасного школяра, молодої людини», - сказав Патріарх Кирил.

Відео дня

«Потрібно повернути виховну функцію в дитячий садочок, в школу, в університет. У нас повинна бути ідейна, духовна парадигма, в рамках якої здійснювалося б це виховання особистості, адже у нас є цінності. У нас є цінності - моральна відповідальність, свобода, чесність, гідність, справедливість, правда. Не в силі Бог, а в правді», - додав він.

Предстоятель РПЦ наголосив на важливості політики держави в галузі культури, зокрема, політики на телебаченні, оскільки, за його словами, навіть бойовики можна робити так, щоб «хороша ідея була, і щоб був ясний позитивний герой».

«Адже всі ми дивилися фільми про міліцію, про розвідників, які носили такий характер бойовика, але, тим не менш, вони ж імпліцитно несли високу ідею, виховували любов до Батьківщини, самопожертву людини, чесність, принциповість, готовність піти на подвиг», - зауважив патріарх.

«Ось я думаю, що сьогодні кінематограф, телебачення повинні це нести не шляхом моралізаторства, від якого всіх, вибачте, нудить, а шляхом мудрого і правильного включення наших національних цінностей в інформаційний потік», - попередив Патріарх Кирил.

Патриархия.ру