У Німеччині 4-5 лютого Російською Православною Церквою за кордоном буде канонізований уродженець Оренбурга Олександр Шморель, повідомляє ПРАВМІР з посиланням на ІА REGNUM.

У суботу після панахиди на мюнхенському цвинтарі Ам Перлахер Форст під час Всенощного чування в Кафедральному Соборі Святих новомучеників і сповідників російських буде винесена ікона новомученика Олександра.

5 лютого пройде архієрейська зустріч, на якій будуть Архієпископ Сан-Францісскій і Західно-Американський Кирил, Митрополит Оренбурзький і Саракташского Валентин, інші ієрархи російського православ`я, як зарубіжної його гілки, так і Московського Патріархату.

Відео дня

У цей же день відбудеться вечір пам`яті героя двох націй. Олександр Шморель був росіянином по матері, і німцем - по батькові. Той факт, що один з організаторів і активних учасників найвідомішої в Європі студентської антифашистської групи «Біла троянда» Олександр Шморель, страчений у Мюнхені 13 липня 1943 року на гільйотині, безпосередньо пов`язаний з Оренбургом, стало відомо в Росії завдяки спільній просвітницької діяльності Оренбурзького благодійного фонду «Євразія» та мюнхенського фонду «Біла троянда».