Як повідомляє сайт Вінницької єпархії, з благословення митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона, Вінницький союз православних медиків відновлює регулярні збори. Зустрічі відбуватимуться кожного другого четверга місяця в церковному будинку при храмі святителя Луки Кримського (м. Вінниця, Хмельницьке шосе 90а). Початок зборів о 17-00.
Крім того, тепер можна буде отримати консультацію православних лікарів і за телефоном: +380 (432) 69-55-22; +38094 903-95-22, а незабаром і на сайті: pravmed.com.
У Вінниці з 37 парафій 6 - лікарняні. І якщо раніше у Вінниці був тільки один лікарняний храм на честь святителя Луки Кримського, то на сьогоднішній день здійснюється пастирське служіння в лікарняних храмах онкологічного диспансеру, дитячої обласної лікарні, пологового будинку, військового госпіталю, 2-ї міської лікарні і т.д.
Ініціатива організації спілки православних медиків належить лікарю-священику о. Володимиру Тютенку, настоятелю і будівельнику першого лікарняного храму святителя Луки Кримського, - за його словами, парафіяни раз у раз зверталися з проханнями підказати хорошого православного лікаря - педіатра, хірурга, гастроентеролога...
«Православний лікар в усі часи - свідоцтво і проповідь Православ`я, - відзначає він. - І ми самі повинні представляти яскравий приклад Христонаслідувального ставлення до роботи і хворого. Служіння наше має виражатися в організації медичної допомоги парафіянам храмів: спочатку - на робочому місці, а в майбутньому - на базі православного медичного центру».
Починання о. Володимира було підтримане вінницькими православними медиками різних спеціальностей, які об`єдналися згодом в Союз. На одній із зустрічей її учасники наголосили на необхідності надавати не тільки медичну, а й консультативну допомогу людям. Адже зіткнувшись з серйозним, а часто і смертельним захворюванням, люди звертаються до псевдодуховних методик і "лікарів", які під прикриттям православ`я і чийогось «благословення» оголошують себе універсальними лікарями. Православний лікар зможе допомогти людині сконцентруватися на головному, на духовному, щоб не марнувати сили хворого на відчайдушний пошук чергового «цілителя».
На нинішньому етапі розвитку медицини особливо гостро зросла потреба суспільства у православному інформуванні, що дає оцінку новітнім сучасним лікувальним і профілактичним технологіям. Наприклад, необхідно допомогти православним хворим не потрапити на вудку рекламодавців, що пропонують дорогі препарати або БАДи як панацею від усіх хвороб. Також необхідно вберегти хворих від різного роду «цілительства» і окультних практик, заборонених Церквою.
Інформацію про діяльність Вінницького союзу православних медиків можна отримати за телефонами диспетчерської служби: +380 (432) 69-55-22; +38094 903-95-22.
Православіє в Україні