Священний Синод Української Православної Церкви доручив звершувати контроль за ходом будівництва та фінансуванням будівництва Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового та Духовно-просвітницького центру Української Православної Церкви (Київ, Залізничне шосе, 3) преосвященному Софронію, митрополиту Черкаському і Канівському.

Як йдеться у журналі № 7 засідання Священного Синоду УПЦ від 26 січня, таке рішення було прийняте «з метою вдосконалення адміністративно-фінансової діяльності».

Водночас, повідомляється про звільнення Преосвященного Олександра, архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського з посади настоятеля храму Всіх Святих комплексу Кафедрального Свято-Воскресенського собору, і також про звільнення протоієрея Георгія Коваленка з посади Ключаря та Голови Парафіяльної ради Свято-Воскресенського Кафедрального собору Києва.

Відео дня

Як повідомляється у документі, таке рішення Священного Синоду УПЦ було прийняте за результатами доповіді Преосвященного Павла, митрополита Вишгородського і Чорнобильського, намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври щодо аудиторської перевірки ходу будівельних робіт та фінансування будівництва Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового та Духовно-просвітницького центру Української Православної Церкви Києва.

Як повідомляли «УНІАН-Релігії», 26 січня у 49-му корпусі Києво-Печерської лаври відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви.

Згідно Статуту про управління Української Православної Церкви Засідання Священного Синоду пройшло під головуванням старішого за хіротонією постійного члену Священного Синоду митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела. В засіданні взяли участь: митрополит Луганський і Алчевський Іоаннікій, митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, митрополит Донецький і Маріупольській Іларіон, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Черкаський і Канівський Софроній, архієпископ Хустський і Виноградівський Марк, архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим.

УНІАН-Релігії