Патріарху Московському і всієї Русі Кирилу присвоєно звання почесного доктора Московського університету, повідомив ректор МДУ Віктор Садовничий після патріаршого богослужіння в середу в університетському храмі святої мучениці Татіани. Про це повідомляє РІА Новости.
За словами Садовничого, патріарх Кирил удостоєний "найвищої нагороди" університетської корпорації за заслуги в моральному вихованні підростаючого покоління. Ректор вишу також запросив предстоятеля РПЦ відвідати університет.
Московський Первосвятитель подякував за присвоєння йому звання почесного доктора і зазначив, що повідомить у найближчі дні про можливий час своїх відвідин МГУ.
За його словами, щоб розібратися в потужному інформаційному потоці сучасності, відокремити зерна від плевел, молодим людям необхідні внутрішні критерій відбору, чіткий орієнтир, компас. І цими критеріями завжди будуть Божі заповіді, підкреслив патріарх.
"Сьогодні корпорація московського університету відзначає 257 рік народження. Була традиція - завжди цей день починався службою. І ми раді, що в наш час ця традиція відновлена", - сказав Садовничий.
Настоятель храму святої мучениці Татіани протоієрей Максим Козлов повідомив, що цього року виповнюється 17 років з дня відновлення богослужіння в храмі. Резюмуючи думки прихожан про сучасний етап розвитку церковного життя, він зазначив, що "євангельський ідеал став більш застосовний", людям стало зрозуміліше, як застосовувати його в життя.


 

 

Відео дня