На запрошення Оргкомітету святкування Дня Соборності та Свободи України, представники Української Православної Церкви архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр та єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим взяли участь у заходах із нагоди Дня Соборності та Свободи України, що відбулися 22 січня в Києві за участі Президента України.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Преосвященні владики взяли участь у покладанні квітів до пам’ятників видатним українським діячам - Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському.

Відео дня

Після покладання квітів архієпископ Митрофан, архієпископ Олександр та єпископ Никодим разом із учасниками церемонії відбули до Національного палацу мистецтв «Україна», де відбулося урочисте зібранні з нагоди Дня Соборності та Свободи України.

Після урочистого зібрання та завершення концертної програми в Національному палаці мистецтв «Україна», відбулася святкова зустріч Президента України Віктора Януковича із главами та представниками всіх релігійних конфесій України, відомими громадськими, політичними та культурними діячами, на якій також були присутні представники Української Православної Церкви архієпископ Митрофан, архієпископ Олександр та єпископ Никодим.

Звертаючись до присутніх, Віктор Янукович зокрема наголосив, що їх підтримка ініціативи щодо проведення в Україні Дня Соборності та Свободи започатковує добру традицію святкування, яка відіграватиме велику роль в об’єднанні Українського народу.