«У ніч з 8 на 9 січня (за ст.ст.) ієромонах, що служить у соборі, промовляючи єктенію, ніяк помянути про здоров`я архімандрита Іони, щось його зупиняло. Як виявилося, в цей самий час блаженний старець відійшов до Господа. Тихо, мирно, в оточенні своїх духовних чад і учнів завершив своє земне життя преподобний», - так описані останні хвилини життя преподобного на сайті Свято-Троїцького Іонинського монастиря.
У неділю, 22 січня, обитель відзначає престольне свято. У цей день, 110 років тому, преставився преподобний Іона.
Є в житті насельників та парафіян Свято-Троїцького Іонинського монастиря ще кілька важливих дат. 4 листопада - день прославлення преподобного Іони Київського.
За місяць до цього, в першу неділю після Воздвиження, 2 жовтня, монастир відзначав набуття і перенесення святих мощів великого старця Іони зі Звіринецького кладовища в соборний храм на місце свого першого упокоєння.
Саме з набуттям мощів преподобного і прославлянням засновника обителі у лику святих насельники пов`язують її відродження після повного запустіння в роки атеїзму. Справдилася обітниця Цариці Небесної, яка обіцяла преподобному, що «Ченці многі ймуть бити зде, і зіллє Господь Бог благодать на це місце та на мешканців місця цього». Знову, як із цілющого джерела, почали виливатися чудеса за молитвою преподобного.