На території Київського слідчого ізолятора (вул. Дегтярівська, 13), або як його ще називають Лук`янівського СІЗО освячено наріжний камінь, хрест та місце під будівництво храму в ім’я святителя Миколая Чудотворця. Чин освячення, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, звершив 17 січня архієпископ Білогородський Миколай.

На Богослужінні були присутні голова Державної пенітенціарна служби України генерал-майор Олександр Лісіцков, перший заступник голови генерал-майор Сергій Сидоренко, представники державних органів влади і працівники СІЗО.

Наприкінці освячення владика звернувся до присутніх зі словом настанови, в якому зазначив, що зведення храму є нелегкою справою, але дуже богоугодною, адже будучи храм ми, перш за все, піклуємось про спасіння душ людських.

Відео дня

Насамкінець владика привітав усіх із Різдвяними святами та побажав многая літа.

*** Офіційно Лук`янівська тюрма (тюремний замок) почала працювати з 1863 року. На території в`язниці діяла тюремна церква, яка у радянські часи була переобладнана під камери. У передвоєннї роки тут розташовувалася тюрма ОГПУ НКВС СРСР. В той час у тюрмі перебувало понад 25 000 в`язнів, багатьох з яких згодом репресували, в тому числі й за віру.

«Православіє в Україні»