19 січня о 12.00 за участю керівництва Київської міської державної адміністрації відбудеться святкування Водохреща на Оболонській набережній, біля Свято-Покровського собору Української православної церкви.

На Оболонській набережній (поблизу Свято-Покровського храму), що є символічним, адже саме тут, на Оболоні, протікала легендарна річка Почайна, в якій святий рівноапостольний великий князь Володимир, за переказами, хрестив русичів 1020 років тому.

Також велике освячення вод на Дніпрі звершуватиметься у храмі в ім’я святого благовірного князя Ярослава Мудрого УПЦ (вул. Дніпровська набережна, 2-А. Початок Літургії ― о 8 годині, Велике освячення води ― о 10 годині, після чого всі бажаючі зможуть зануритись у купель.

Відео дня

На святкування Хрещення Господнього запрошує і громада храму в ім’я святого мученика Валерія УПЦ, (знаходиться в столичному Парку культури й відпочинку «Гідропарк»). У ніч з 18 на 19 січня буде звершено святкове богослужіння: о 22 годині ― Всенічна, опівночі ― початок Літургії. Близько 2 години ночі всі охочі зможуть зануритися в освячені води Дніпра.

О 14.00 У «Гідропарку» також святкуватимуть Йордан біля каплиці на честь Хрещення Господнього Української православної церкви Київського патріархату.