Голову Харківської єпархії УПЦ можуть обрати 26 січня. На цю дату призначено чергове засідання Священного синоду УПЦ, повідомляє "Комсомольська правда".
Щоправда, у Харківській єпархії УПЦ напевно не знають, чи буде питання про голову церковного округу поставлено на цей раз.
- В єпархії моляться про те, щоб питання незабаром було вирішено, - розповів прес-секретар Харківської єпархії В`ячеслав Потапов. - Але це станеться, коли його блаженство вважатиме за потрібне поставити це питання до порядку денного сесії соборної наради.
Нагадаємо, місце голови Харківської і Богодухівської єпархії залишається вакантним з вересня, коли на 91-му році життя помер владика Никодим. Спочатку кадрове питання в церкві обіцяли вирішити швидко - після 40 днів зі смерті митрополита. Але тут захворів глава УПЦ Володимир і засідання Священного синоду з "харківським" питанням на порядку денному довелося перенести. Весь цей час справами єпархії в ранзі виконуючого обов`язки голови керує архієпископ Ізюмський Онуфрій, його і вважають головним претендентом в Харківські митрополити.