З благословення Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила Видавнича рада використовуватиме новий гриф «Допущено до поширення Видавничою радою Руської Православної Церкви».

Цей гриф буде присвоюватися виданням, в яких не містяться думки і оцінки, що суперечать православному віровченню або офіційній позиції РПЦ, але при цьому, наприклад, присутні приватні, не позбавлені елементів традиційності богословські думки; дискусійні судження з важливих церковних питань; приватні науково-богословські інтерпретації подій церковної і світської історії.

Також цей гриф може бути присвоєно: творам художньої літератури, які ведуть читача до істин християнської моральності, але не несуть у собі власне релігійну тематику; виданням, що висвітлюють православні звичаї та обрядові традиції; збірникам кулінарних рецептів для постів та свят.

Відео дня

Новий гриф буде використовуватися поряд з грифами «З благословення Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі» і «Рекомендовано до публікації Видавничою радою Руської Православної Церкви».

Патриархия.ru