Перше на Дніпропетровщині «Вікно життя» - анонімний «пункт прийому» немовлят, від яких відмовляються батьки, відкрили в Павлоградському пологовому будинку при лікарняному храмі на честь ікони Божої Матері «Милостива» (МП). Урочисте відкриття закладу відбулася 8 січня, повідомляє «Православіє в Україні».
«Вікно життя» - це високотехнологічна спроба хоча б часткового вирішення проблеми відмови батьків від власних дітей. Виглядає воно з вулиці як звичайне віконце - склопакет, вмонтований у стіну лікарні, над яким висить дзвінок. Вікно можна відкрити простим поворотом ручки і покласти дитину в спеціальний короб, на якому лежить матрацик для сповивання. Відразу після того, як малюк потрапить у вікно, у відділенні про це дізнаються.
У святковому заході з нагоди відкриття закладу взяли участь: митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней (Середній), перший заступник міського голови Анатолій Вершина, секретар Дніпропетровського єпархіального управління та благочинний Павлоградського церковного округу протоієрей Валентин Цешковський, клірики кафедрального собору Спасо-Нерукотворного Образу, що опікується даним лікарняним храмом і духовенство Павлограда.
В Україні перше «Вікно життя» відкрили у Львові у 2009 році. Такі пункти діють також у Києві, Рівному, Луцьку при католицькому монастирі у Вінниці та Тернополі.