7 січня, у день Різдва Христового, в Національній опері Україні відбулося вже традиційне дитяче благодійне свято «Різдвяний вертеп-2012», яке відбувається під патронатом Блаженнішого Митрополита Володимира і проводиться вже дев`ятий рік поспіль.

Цього Різдва православна молодь запросила відсвяткувати Різдво Христове понад півтори тисячі діток із дитячих будинків та інтернатів Києва та області.

З благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, участь у заході взяли секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, голова Синодального відділу у справах сім’ї єпископ Васильківський Пантелеімон і голова Синодального відділу у справах молоді єпископ Обухівський Іона.

Відео дня

Від імені Блаженнішого Владики архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр привітав усіх присутніх зі святом Різдва.

Після офіційної частини розпочалося найцікавіше – театралізована історія народження Ісуса Христа. Акторами були відображені всі євангельські події — від народження Спасителя до моменту повернення Іосифа та Марії з Єгипту до Назарета. А також виступи дитячих і фольклорно-етнографічних ансамблів. Цього разу дітки побачили виступи дитячих ансамблів: Українського академічного фольклорно-етнографічного ансамблю «Калина», м. Київ; Зразкового дитячого ансамблю пісні і танцю Міжнародного центру культури і мистецтв профспілок України «Яблуневий цвіт», хор хлопчиків «Дзвіночок», м. Київ; дитяча академія танцю ім. С. Лифаря, м. Київ; дитячий ансамбль «Галатея», м. Бровари, Київська область; дитячий ансамбль «Дніпряночка», м. Київ; ансамбль «Зернятко», м. Київ; ансамбль «Країна танців», м. Київ; ансамбль «Юність», м. Київ.

Дітвори зібралося багато. А нарядна «жива» ялинка, Дід Мороз і Снігурочка, вокально-хореографічні колективи, аніматори, колядники дарували дітям радість і відчуття свята.

День Різдва Христового, мабуть, той день, коли серця людей об’єднує дещо спільне – добро і любов. Ще до початку святкової програми було відчуття якогось піклування й тепла. Волонтери «Молодість не байдужа» жваво бігали, постійно шукали поглядом, щоб нікого не пропустити і нікого не залишити без своєї уваги і допомоги. До священнослужителів ще на порозі оперного театру то й діло підбігала дітвора. Просили благословення, склавши благоговійно свої маленькі долоньки. А добрі пастирі благословляли, посміхалися й гладили по голівкам. І свято вдалося! Адже головне це те, щоб ніхто не відчував себе чужим. Організатори і волонтери доклали максимум зусиль, щоб жоден його гість не відчув себе не званим.

По закінченні свята всі діти отримали солодкі подарунки.

***

Організаторами «Різдвяного вертепу-2012» виступили Синодальний відділ УПЦ у справах молоді за участю Союзу православної молоді України в ім`я преподобного Нестора Літописця та волонтерського руху православної молоді України «Молодість не байдужа».

«Православіє в Україні»