У новорічну ніч більше ніж у 30 московських церквах з боєм курантів опівночі задзвонили дзвони, сповіщаючи про початок Божественної літургії, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Незважаючи на те що РПЦ живе за Юліанським календарем / Новий рік наступає 14 січня /, цій традиції вже більше 10 років. Одним з перших був Стрітенський монастир. Він і тепер найпопулярніший у Новорічну ніч. Сюди приходить особливо багато молоді, сім`ї з дітьми. Ось і на нинішній службі, що називається, "яблуку ніде було впасти". Величезні черги стояли на сповідь до кількох священиків, а потім і на причастя Святих Христових Тайн. Народ продовжував підходити до кінця служби. Вона закінчилася о другій годині ночі й ще можна було встигнути на метро, роботу якого на свято продовжили.

Кількість храмів, де відбуваються новорічні нічні літургії, з кожним роком збільшується. Цього року, за даними Стрітенського монастиря, опівнічні служби пройшли не тільки в храмах, розташованих у центрі столиці, а й на її околицях чимало церков запросили народ на нічну службу.

Відео дня