27 грудня, виповнилося 7 років від дня смерті колишнього міністра транспорту та зв’язку України, відомого мецената Георгія Кірпи.

Цього дня, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, під склепінням зведеного Георгієм Кірпою храму на честь великомученика Георгія Побідоносця, що на Південному залізничному вокзалі, настоятель парафії протоієрей Василій РУСІНКА звершив заупокійну Божественну літургію, а після – панахиду на його могилі.

Також заупокійну літію відправив вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеімон. За богослужінням молилися представники Міністерства транспорту та Укрзалізниці.

Відео дня

Храм на честь великомученика Георгія Побідоносця був зведений разом із Південним вокзалом протягом літа 2001 року. Ініціатива зведення величного собору при вокзалі належала тодішньому директору Укрзалізниці Георгію Кірпі.

За роки життя колишній керівник Міністерства транспорту та зв`язку посприяв будівництву понад п`ятдесяти церков, приблизно стільки ж допоміг реконструювати.

Київська Свято-Георгіївська церква стала першою, зведеною, як храм залізничників. Рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви споруді було надано статус головного собору залізничників України.

Оrthodoxy