Патріарх Московський і всієї Русі Кирил закликав духовенство при духовне окормлення мирян зосередитися на керівництві внутрішнім життям душі й не робити замах на Богом дану свободу особистості.

«Особливу увагу слід звернути на специфіку духовного окормлення мирян чернецтвом. Тут слід дотримуватись сугубих такту й обачності, забороняючи собі покладати на пасомих "тяжкі тягарі", остерігаючись псевдостарческі керувати кожним їхнім кроком», - сказав патріарх Кирило в п`ятницю на щорічному Єпархіальних зборах духовенства міста Москви.

«Необхідно зосередитися на керівництві внутрішнім життям душі, не зазіхаючи відняти у ближнього Богом дану йому свободу. Нездорове прагнення проникнути в усі дрібниці і зокрема сімейного життя прихожан і паломників говорить зовсім не про вимогливу любов до ближнього, а про очевидне духовне затьмарення», - додав він.

Відео дня

Предстоятель Руської Церкви нагадав, що справжня любов до Бога, до якої покликані всі християни, а особливо ченці, нерозривно пов`язана з любов`ю до ближніх.

«У наших справах повинна з особливою виразністю й теплотою виявлятися християнська любов, що виливається на кожну людину, з якою ми вступаємо в контакт», - підсумував патріарх Кирил.

Рravmir