Патріарх Московський і всієї Русі Кирило заявив про те, що Церква буде активно працювати в усіх регіонах країни, включаючи непривабливі з точки зору інвестицій, заради зміцнення єдності країни.

«Країна не може розпадатися на дві частини, між якими величезна прірва: столичні міста, обласні центри і вся інша Росія. Від цієї «решти» Росії, зрештою, і залежатиме, якою буде наша країна в цілому», - сказав патріарх Кирило на зустрічі зі слухачами курсів підвищення кваліфікації для новообраних архієреїв.

Предстоятель Руської Православної Церкви зауважив, що активна участь Церкви в народному житті «на місцях», у зміні духовного, морального, інтелектуального клімату - це найперше завдання архіпастирів.

Відео дня

«У нас вкладають гроші туди, звідки швидко прийде прибуток. А ви починаєте своє служіння там, куди гроші зазвичай не вкладають, а якщо вкладають, то дуже незначні", - зауважив патріарх.

«Отже, Церква повинна бути першою в цій справі; але ж те, що ми зараз робимо, - це дійсно інвестиції, тому що почати єпархіальне життя - це вкласти не лише свій розум, сили, енергію, але й матеріальні засоби. Для чого? Для того щоб змінилося життя нашої глибинки», - додав він.

«Активна участь Церкви в тому, що відбувається на місцях, у зміні духовного, морального, інтелектуального клімату - це наше з вами найперше завдання», - завершив предстоятель.

Рravmir.ru