Патріарх Московський і всієї Русі Кирил закликав мирян допомогти духовенству у боротьбі з блюзнірством, наклепами і злістю на адресу Церкви. Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ РПЦ МП.


«Сьогодні ми живемо в той час, коли свідчення про Христа особливо затребуване людьми. Багато хто розуміє, в якому глухому куті виявляється все людство, весь людський рід, і жадають почути це свідчення, принесене в світ Господом нашим і Спасителем », - сказав Патріарх Кирил на зустрічі зі слухачами курсів підвищення кваліфікації для новообраних архієреїв.
«Але завжди були, є і будуть люди, які не тільки не приймуть цього свідчення, а й обрушать свій гнів і свою злість на тих, хто проповідує Христа», - додав він.
Предстоятель РПЦ зауважив, що Церква бореться за те, щоб світ Божий переміг в роді людському, але робить це не зі зброєю в руках, а за допомогою слова Божого.
«Слово Церкви ніколи, ні в одну епоху, не стане легким для сприйняття людьми. Адже для того, щоб прийняти цю Божу істину, щоб прийняти це найбільше небесне одкровення, потрібно багато в чому відмовитися від самого себе, потрібно змінити спосіб життя, спосіб мислення за заповідями Божими, а це дуже важко », - сказав Патріарх.
За словами Патріарха Кирила, слово Боже схоже на разючий меч, є викликом людському розуму і совістю, і тому ті, хто не здатний прийняти це слово часто паплюжать тих, хто це слово проголошує.
«Нерідко стикаючись з людською злобою, з неправдою, з блюзнірством, ми глибоко переживаємо це, в тому числі переживаємо особисто. Але для архієреїв Божих це втіха, бо слова Господні свідчать про те, що суперечка між світлом і темрявою, між Богом і дияволом, між правдою і брехнею ніколи не закінчиться, поки не прийдуть нове небо і нова земля», - нагадав патріарх євангельські рядки.
«До цієї боротьби причетні не тільки архієреї і священнослужителі, але й весь народ Божий. І, можливо, головний висновок, який ми сьогодні повинні зробити - те, що всі ми, і священнослужителі, і миряни, причетні того, до чого Господь усіх нас закликав», - наголосив Предстоятель.