Православних гостей міста, та й земляків, які повертаються з далеких і не дуже поїздок, шахтарська столиця тепер зустрічатиме Свято-Миколаївським храмом УПЦ, який розташувався по сусідству з залізничним вокзалом, повідомляє "Комсомольска правда".
Нагадаємо, що Микола Угодник - не тільки найшанованіший святий, а і покровитель всіх мандрівників. І цей храм, до речі, - наймолодша церква в Донецькій області. Зводили її майже 2 роки. На початку червня благочинний Преображенського округу освятив накупольні хрести майбутньої церкви. І ось за день до свята на честь Святителя Миколи новий храм приймав перших прихожан і провів першу урочисту службу.
- Графік служб ми будемо затверджувати тільки завтра. Поки ж ми відзначили престольне свято. Плануємо щотижня служити молебні про подорожуючих, - поділився з "Комсомольською правдою" настоятель Свято-Миколаївського храму священик Олександр Маркаров.
Зараз двері храму відкриті для прихожан, але тільки з 8 ранку до 17 вечора. Однак, можливо, вже незабаром графік його роботи зроблять більш гнучким для пасажирів "залізниці", які захочуть тут помолитися.