Відкриття православного храму на честь Святої Животворящої Трійці відбулося сьогодні на острові Пхукет в Таїланді, повідомляє ИТАР-ТАСС. Богослужіння з цієї нагоди скоїв представник Руської Православної Церкви в Таїланді архімандрит Олег у співслужінні кліриків православних храмів у королівстві, співав хор Всіх-Святського храму таїландського міста Паттайя.

Закладання храму Святої Трійці на Пхукеті відбулося 21 грудня 2009 року в ході офіційного візиту до Таїланду голови Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського Патріархату митрополита Іларіона.

12 лютого чин Великого освячення Троїцького храму на Пхукеті здійснить Вікарій Святішого патріарха Московського й Всієї Русі архієпископ Марк, керівник зарубіжних установ Російської православної церкви.

Відео дня

Це вже четвертий православний храм в Таїланді. У 1999 році Московський патріархат прийняв рішення про відкриття в Бангкоку Свято-Миколаївського приходу. Тоді ж його настоятелем був призначений архімандрит Олег. Храм Святителя і Чудотворця Миколая, Архієпископа Мир Лікійських був побудований в самому серці Бангкока - поруч з королівським палацом - в 2005 році. У 2009 році в Паттаї був відкритий Храм в ім`я Всіх Святих. Тоді ж у провінції Ратчабурі зведений Свято - Успенський чоловічий монастир.

На території Таїланду зараз будуються ще дві православні церкви: у Паттаї зводиться церква на честь Покрова Пресвятої Богородиці, а на острові Самуї - Вознесенський храм.