Патріарх Московський і всієї Русі Кирило заявив про те, що російське суспільство всіма силами має уникати роз`єднання й закликав владу до діалогу з незгодними.

«Нехай Господь напоумить усіх, хто має різні точки зору, в тому числі і на політичне становище в країні, на минулі вибори, вступити в реальний цивільний діалог, не руйнуючи наше національне життя», - сказав патріарх Кирило на проповіді в підмосковному Ногінську.

«І влада повинна з великою довірою поставитися до людей і сприяти цьому діалогу та спілкуванню, подоланню непорозумінь і розбіжностей, з тим, щоб ніякі людські спокуси, ніякі помилки, ніяке неправильно зрозуміле служіння благу країни не розділяло людей», - додав він.

Відео дня

Предстоятель Руської Православної Церкви зауважив, що налагодження національного життя йде з великими труднощами, буквально «по крупицях», і всім, хто має розбіжності, необхідно докласти спільних зусиль задля подолання непорозумінь і відновлення довіри, зробити суспільство ще більш згуртованим і здатним іти в майбутнє.

«Нам більше не дано право на поділ. Кров, пролита в XX столітті, не дає нам такого права. А щоб жити разом, зодягніться в повну Божу зброю, як вчить нас апостол Павло. Якщо для когось ці слова здадуться анахронізмом - смію розчарувати таких. Не може бути анахронізмом слово, яке живе дві тисячі років і відроджує в людині найсильніші й найпрекрасніші почуття. Нехай Господь береже отечество наше, всю історичну Русь, але в ці дні особливо - Росію. Нехай Господь благословить землю нашу миром, злагодою, здатністю спільно творити краще майбутнє для самих себе й для наступних поколінь», - підкреслив патріарх.

Рravmir.ru