У день пам`яті святої великомучениці Варвари, 17 грудня о 13.00 на території Київської обласної клінічної лікарні № 1 (вул. Багговутівська, 1) відбудеться освячення і встановлення хреста на купол споруджуваної церкви.
Як повідомив УНІАН-Релігії протодиякон Василь Озимчук, чин освячення здійснить намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло у співслужінні духовенства Київської єпархії.
*** Київська обласна клінічна лікарня розташована в історичній частині Києва. За 145 років історії медичного закладу в його стінах народилися і вдосконалювалися кілька провідних медичних шкіл України. На сьогоднішній день це багатопрофільний медичний заклад, у складі якого 22 відділення. Лікарня надає висококваліфіковану медичну допомогу дітям і дорослим, в тому числі і в таких складних станах як опікова хвороба, онкопатологія центральної нервової системи та органів грудної порожнини.
*** Зведення церкви на честь святої великомучениці Варвари було розпочато 7 вересня 2009 року. По завершенні будівництва тут будуть підноситися молитви про зцілення людей, що перебувають на лікуванні в лікарні.
У тяжкохворих пацієнтів з`явиться можливість долучитися до церковних Таїнств в палатах відділень. Храм при Київській обласній клінічній лікарні, безсумнівно, стане духовною лікарнею для її пацієнтів.