Секретар Предстоятеля Української Православної Церкви архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр 12 грудня спростував інформація про погіршення стану здоров’я Блаженнішого Митрополита Володимира. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

«Стан здоров’я Блаженнішого стабільний, хоча і залишається тяжким. У Суботу, 10 грудня, перед відльотом до Салонік, до лікарні, де перебуває Блаженніший Владика, завітали чесні мощі святого великомученика Димитрія Солунського. Блаженніший Митрополит Володимир вклонився Святині та причастився Святих Христових Таїн.

Сьогодні немає жодних підстав для занепокоєння і, тим більше, для розповсюдження неправдивих чуток, що порушують молитовний настрій віруючих під час Різдвяного посту.

Відео дня

При цьому, Українська Православна Церква ще й ще раз закликає своїх віруючих, а також тих, кому небайдужий стан здоров’я Митрополита Володимира, до молитви за здоров’я нашого Предстоятеля та його найскоріше одужання», - зазначив архієпископ Олександр.

Архієпископ Олександр ще раз наголосив на тому, що вся оперативна та правдива інформація про стан здоров’я Блаженнішого Митрополита Володимира розповсюджується тільки через офіційний сайт Української Православної Церкви. Все інше — це плітки та провокації, - підкреслюють в УПЦ.