У Руській Церкві закликають почати загальнонаціональний діалог щодо формату виборчого процесу й цивільного контролю над ним, - заявив протоієрей Всеволод ЧАПЛІН в інтерв`ю порталу «Православ`я та світ» після завершення багатотисячної акції протесту проти порушення прав виборців на виборах до Держдуми.

«У цьому діалозі могли б узяти участь не тільки представники органів влади, Центрвиборчкому, тих, хто прийшов на мітинги, а й різних політичних сил (у першу чергу, що увійшли до Держдуми), громадських об`єднань, у тому числі і опозиційних - як правих, так і лівих, як з консервативного боку, так і з ліберального, - а також релігійних громад, різних соціальних верств: підприємців, законодавців, військових, жителів великих міст та сільської місцевості», - вважає о. Всеволод і підкреслює, що закритість ряду елементів виборчої системи турбує людей, і тому громадського контролю за цією системою повинно бути більше.

Голова Синодального відділу із взаємин Церкви і суспільства висловив схвалення мирного характеру завершення мітингів і надію, що влада відповість на поставлені незручні запитання: «Сподіваюся, що влада на ці питання відповість чесно і адекватно, що вони не повиснуть у повітрі»

Відео дня

Православ`я та світ