Керівництво Російської православної церкви закликає не допустити громадянського протистояння в Росії у зв`язку зі спробою опозиціонерів оскаржити підсумки минулих у неділю парламентських виборів.

Про це заявив глава синодального відділу РПЦ із взаємин Церкви й суспільства протоієрей Всеволод ЧАПЛІН.

"Не можна не висловити задоволення у зв`язку з тим, що мітинги в російських містах проходять у цілому мирно, у рамках закону. Як би не розходилися політичні позиції, головне сьогодні - зберегти громадянський мир і державність, не допустити нового 1905, 1917, 1991 або 1993 року", - сказав протоієрей Всеволод ЧАПЛІН.

Відео дня

Тим, хто прагне нових революцій ЧАПЛН пригрозив, що "Бог не простить породженої ними біди, не простить страждань ближніх".

При цьому він зауважив, що учасники мітингів задають "дуже серйозні питання, нехай і незручні для влади". Він висловив надію на те, що влада на них адекватно і чесно відповість.

Раніше сьогодні в керівництві Центральної виборчої комісії РФ назвали безпідставними вимоги скасувати результати виборів до Держдуми, які пролунали в суботу в Москві на багатотисячному мітингу опозиції.

Кorrespondent.net