На підводному крейсері «Олександр Невський» після заводських ходових випробувань упорядкують постійне місце для похідного храму. Він освячений в ім`я святого благовірного Олександра Невського у Свято-Троїцької Сергієвої лаври й переданий морякам благодійним фондом допомоги ветеранам та інвалідам силових структур «Омофор». Це перший в Архангельській єпархії похідний храм, що дозволяє здійснювати богослужіння на підводному човні.

Напередодні дня пам`яті святого благовірного князя Олександра Невського, відбулася зустріч керівника відділу Архангельської єпархії по взаємодії зі збройними силами священика Валерія СУВОРОВА із заступником командира корабля з виховної роботи, на якій обговорили плани спільної діяльності.

Нагадаємо, що на атомному ракетоносці IV покоління «Олександр Невський» побував в одній з архипастирських поїздок у Северодвинск єпископ Архангельський і Холмогорський Даниїл. «Олександр Невський - це мій Небесний покровитель. У чернецтві мені було дано інше ім`я на честь Данила Московського. Данило Московський - рідний син Олександра Невського. Побувавши на човні, я молився цим двом святим, захисникам Землі Руської», - зазначив під час візиту владика.

Відео дня

Підводний човен закладений 19 березня 2004 на оборонній судноверфі «Севмаш» в Северодвінську. Надводна швидкість судна становить 15 вузлів, підводна - 29, гранична глибина занурення досягає 480 метрів, автономність плавання - 90 діб, екіпаж - 107 осіб.

Прес-служба Архангельської єпархії