Представник Російської православної церкви при Раді Європи ігумен Пилип (РЯБИХ) запропонував представникам ЗМІ, релігійних громад та РЄ спільно виробити рекомендації щодо висвітлення релігійної тематики в ЗМІ на основі етичних принципів журналістики.

"На мій погляд, важливим інструментом регулювання якості та подачі інформації про релігійних громадах у ЗМІ повинні бути етичні принципи, які добровільно дотримуються представники медійного цеху. Тому я запропонував на конференції, щоб представники ЗМІ, релігій і Ради Європи разом розробили рекомендації щодо висвітлення релігійної тематики в інформаційному просторі ", - говорить ігумен Пилип.

Четверта конференція з "релігійному виміру міжкультурного діалогу" пройшла на цьому тижні в Люксембурзі й була присвячена темі: "Роль ЗМІ у просуванні міжкультурного діалогу, толерантності та взаємного розуміння. Свобода вираження ЗМІ та повага до культурного й релігійного розмаїття".

Відео дня

За словами представника РПЦ, "в Раді Європи все більше розуміють, що необхідно глибше входити у проблеми, пов`язані з культурними традиціями і релігійними цінностями народів, що проживають в Європі". Зокрема, велика увага приділяється "гармонізації свободи слова та релігійної свободи".

cnlnews