Патріарх Московський і всієї Русі Кирил заявив про те, що представники різних релігій повинні допомогти мігрантам зберегти свою віру й традиції, і при цьому адаптуватися до нових умов життя.
«Є підстави вважати, що XXI століття не буде легким і безхмарним. Усі потуги соціальної інженерії виявляються марними перед лицем викликів сучасності. Єдине, що готовий запропонувати світ без Бога сучасній людині, - це ампутація душі в обмін на обіцянку миру й безпеки. Але ця обіцянка - обман », - сказав патріарх Кирил в ході свого вступу на засіданні Президії Міжрелігійної ради СНД в Єревані.
«У наших силах прийняти інше рішення, яке дасть змогу зберегти індивідуальність кожної людини, культурні особливості кожного народу і водночас перемогти конфлікти і дійти згоди. Це перетворення XXI століття в століття морального відновлення », - додав він.
На думку Предстоятеля РПЦ, у зв`язку з глобалізацією світу виникає ряд проблем, серед яких - проблема міграції, яку необхідно вирішувати, у тому числі, і за участю традиційних релігій.
«Релігійні громади повинні проявити особливу ініціативу з виховання мігрантів, допомогти їм адаптуватися в культурному середовищі, щоб розвивалася свідомість, спрямована на співпрацю, на взаємодію, а не на самоізоляцію, бо всяка ізоляція в умовах більшості рано або пізно закінчуватися конфронтацією », - сказав патріарх.
 

Православие и мир