Донецька єпархія Української православної церкви засуджує дії чорнобильців із пронесенням порожньої труни вулицями міста та закликає мітингувальників покаятися. Про це заявив речник єпархії, протоієрей Георгій ГУЛЯЄВ.

За його словами, церква вважає цей учинок протестувальників «знущанням над християнськими символами». «Якби мова йшла про раніше заявлену театральну постановку, ми так не реагували б», – сказав ГУЛЯЄВ.

Він також зазначив, що церква не підтримує й самоспалення, якими погрожували чорнобильці в разі знесення їхнього наметового містечка. Він розкритикував слова представників УПЦ (КП) про те, що в історії були випадки, коли самоспалення не засуджувалося церквою.

Відео дня

«Заяви про те, що самоспалення – це припустимий акт, це не так. В історії церкви були общини, які відділили себе. Вони сектантського толку, і які намагаються під будь-які дії знаходити виправдання. Вони називають це «мучеництвом», «жертовним актом», але ані Богу  ані людям так жертва не потрібна. Тут мова йде про інші речі», – додав речник єпархії.

.Радіо Свобода