Патріарх Московський і всієї Русі Кирил заявив про те, що толерантність є пройденим етапом міжнаціональних і міжрелігійних відносин. Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ РПЦ МП.
«Слово толерантність описує певний етап, я хотів би підкреслити, проміжний етап у розвитку міжрелігійних відносин. Толерантність - це пройдений шлях, це реальність, яка залишилася за нашою спиною », - заявив патріарх Кирил в своїй репліці на виступ президента Вірменії в ході засідання Президії Міжрелігійної ради СНД в Єревані.
«Толерантність передбачає дотримання державних законів, їх непорушення з боку етнічних і релігійних громад в умовах міжрелігійного і багатонаціонального суспільства», - сказав патріарх.
Предстоятель РПЦ нагадав, що російською мовою слово «толерантність» перекладається як «терпимість», зауваживши при цьому, що терпіти можна і стиснувши зуби.
«Толерантність не несе в собі позитивного заряду. Вона може припускати байдужість стосовно один до одного, відсутність співпраці, відсутність взаємодії », - додав він.
«Досвід взаємодії традиційних релігій включає в себе таке поняття, як діалог і співробітництво - це куди більше, ніж толерантність», - підсумував патріарх Кирил.