Патріарх Московський і всієї Русі Кирил заявив про те, що в основі всіх конфліктів, від міжособистісних до конфліктів між державами, лежить руйнування морального начала у людей. Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ РПЦ МП.
«Конфлікти, які виникають у сфері міжособистісних, міжобщинних, міжнаціональних, міждержавних відносин, не можуть не турбувати представників традиційних релігій: адже в основі будь-якого конфлікту - руйнування моральних основ, якась моральна корозія», - сказав патріарх Кирил у своєму вступному слові на засіданні Президії міжрелігійної ради СНД в Єревані.
Патріарх Кирил висловив своє співчуття тим, що внутрішнє життя людини залишається поза сферою особливої уваги як політичних, так і громадських організацій, а свідомість людей в першу чергу орієнтована на успіхи в сфері економіки і на вирішення політичних питань.
«Збереження моральних основ життя сьогодні не є пріоритетом суспільного розвитку. Якщо ви візьмете будь-яку політичну програму, то побачите, що питання морального життя людини або присутні в ній імпліцитно, або їм відведено дуже мале місце », - нагадав патріарх.
Предстоятель РПЦ наголосив, що від питань духовного і морального життя людини залежить доля всього людського роду.
«І тут роль традиційних релігій, до яких ми з вами належимо, особливо висока. Можна сказати, що з цілої низки питань ми є однодумцями», - додав він.
«Саме релігія ставить проблеми моралі в якості головної теми свого служіння і свого свідоцтва. Саме традиційні релігії є тими інститутами, які покликані зберігати моральні устої », - підкреслив патріарх Кирил.