У кафедральному соборі Святої Трійці (Самеба) в неділю, в день поминання святого апостола Пилипа, відбулося 20-е за рахунком масове хрещення дітей, хрещеним батьком яких став глава Грузинської Православної Церкви Католікос-Патріарх всієї Грузії Ілія II.
Всього в цей день було охрещене 560 дітей. Патріарх Грузинський благословив своїх хрещеників. Ілія II виголосив у соборі проповідь, зазначивши, що спокій сприяє вдосконаленню людини.
«Людина стоїть або на шляху вдосконалення або падіння. Якщо людина падає, вона падає нескінченно, якщо йому ніхто не допоможе. Для того ж, щоб стати на шлях до вдосконалення необхідні - віра, любов, добро і милосердя », - заявив Грузинський Патріарх.
При цьому Католикос-Патріарх Ілія II сказав, що є умови, що сприяють вдосконаленню людини. «Це - спокій. Його якраз сьогодні і бракує сучасній людині. Дуже легко зберігати спокій у мирі. Але коли випадають випробування, люди втрачають його і роблять багато помилок. Великі справи, як для себе, так і для народу, робляться при наявності спокою, в молитвах і часто - на самоті », - зазначив Ілля Другий.
Католикос-Патріарх всієї Грузії в даний час вже є хрещеним батьком більш як 10 тисяч дітей.
Кілька років тому Патріарх Грузинський виступив з ініціативою хрестити кожну третю дитину в сім`ї, батьки яких вінчалися в церкві. Перше хрещення відбулося 19 січня 2008 року.
У січні цього року Католикос-Патріарх заявив про готовність хрестити кожну четверту дитину в сім`ї і присвоювати їм певний церковний статус - «Віддане дитя Вітчизни» і «Захисник (або захисниця) Патріаршого трону Грузинської Церкви».
Департамент статистики раніше повідомив про різке зростання народжуваності в Грузії за рахунок других і третіх дітей в сім`ях. Експерти відзначають, що на тлі загального зростання показника народжуваності в країні скорочується частка, яка припадає на первістків, і росте число других і наступних дітей в сім`ї.

Благовіст


 

Відео дня