Ковчег із поясом Богородиці, що перебуває в храмі Христа Спасителя, встановили на спеціальну арку, тепер паломники проходять під ковчегом, а не прикладаються до нього.
Під аркою заввишки близько двох метрів одночасно можуть пройти три-чотири людини.
За словами організаторів, якщо в попередні дні до ковчега прикладалися в середньому 40 осіб на хвилину, зараз за цей час святині поклоняються вже близько 80 осіб. Таким чином, за добу під аркою повинні пройти більше 115 тисяч чоловік, а черга, що просувається на одну станцію метро в день, повинна перестати рости.
За останніми офіційними даними, час очікування в черзі до поясу Богородиці становить близько доби, паломникам радять виходити на станції метро «Воробйови гори», де зараз закінчується черга в храм Христа Спасителя.
На вході і виході з храму чергують бригади «швидкої допомоги». Як повідомив РІА «Новости» один з медиків, деяким людям, які простояли близько доби у черзі, стає погано вже на виході з храму.
До медиків звернулися майже 800 осіб, 85 з них госпіталізовані, у тому числі люди похилого віку і двоє дітей.
Головний санітарний лікар Геннадій Онищенко порадив віруючим не піддавати своє здоров`я небезпеці, стоячи годинами в черзі.
«Хто не впевнений у своїх силах, серце хворе, краще подумки пройти цей шлях. Що зробиш, якщо черга не зменшується », - сказав він. Раніше те ж саме говорили і священики.
«Якщо вам з яких-небудь причин не вдасться прикластися до пояса Пресвятої Богородиці, нагадуємо, що ось уже два роки в храмі Христа Спасителя знаходиться часточка ризи Пресвятої Богородиці. Всі, хто відвідує храм, можуть приїхати в зручний час і безперешкодно помолитися», - сказав ключар храму протоієрей Михайло Рязанцев.
«У черзі зараз знаходиться 82 тисячі чоловік. Сьогодні до Москви прибуло ще 732 автобуси з людьми з інших регіонів Росії», - сказав він.
Газета.Ru