Візит патріарха Кирила підтримав християнську громаду в Сирії та Лівані
На запрошення Блаженнішого патріарха Великої Антіохії й всього Сходу Ігнатія IV представник патріарха Московського при Антиохійському патріархі архімандрит Олександр (ЄЛІСОВ) узяв участь у нараді єпископів Дамаска, яку очолив Блаженніший патріарх Ігнатій. Обговорювалися результати візиту Святішого патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Антіохійський Патріархат.

Предстоятель Антіохійської Православної Церкви висловив задоволення результатами візиту, відзначивши, що, «досконалий у скрутному політичному контексті, він був успішним і підтримав християнську громаду в Сирії і Лівані».

Блаженніший патріарх з вдячністю говорив про дари, отримані від Російської Православної Церкви. Прийнято рішення розмістити їх на головному престолі кафедрального Успенського собору Дамаска для огляду віруючими в пам`ять про історичний візит предстоятеля РПЦ.

Відео дня

Блаженніший патріарх Великої Антіохії й усього Сходу Ігнатій подякував главу Представництва РПЦ при Антиохійському патріархові архімандрита Олександра за труди в ході організації і проведення візиту.

Патріархія.ru