20 листопада, у кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя було звершено Божественну літургію. Цього дня 65-річчя від дня народження відзначив Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.

Після закінчення Божественної літургії в Трапезних палатах кафедрального соборного Храму Христа Спасителя відбувся урочистий прийом з нагоди святкування дня народження Святійшого Кирила, Патріарха Московського і всієї Русі.

З вітальним словом від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та вірян УПЦ до Його Святості звернувся керуючий справами Української Православної Церкви архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан:

Відео дня

«Від імені багатомільйонної української пастви прийміть щирі слова вітання з 65-річчям від Дня Вашого народження!

У цей пам`ятний і дорогий для всіх нас день Ми з особливою радістю підносимо подячні молитви Богу і просимо Його зміцнити Вас у Патріаршому служінні і дарувати Вашій Святині здоров`я і довголіття.

Ви завжди були гідним прикладом для архіпастирів, пастирів і мирян у своєму щирому і ревному послуху Святій Матері Церкви.

Ваші численні обдарування і щоденна праця стали запорукою щирої любові до Вас віруючого народу.

Бажаємо Вашій Святості здоров`я, всесильної допомоги Божої в Першосвятительський трудах і благословенного многоліття!».

Предстоятеля Руської Православної Церкви привітали Предстоятелі Польської, Словацької, Сербської, Румунської, Болгарської Православних Церков.

Також прозвучали привітання митрополита Крутицького і Коломенського Ювеналія, представника Патріарха Антіохійського при Патріархові Московському і всієї Русі архієпископа Филипопольського Нифона і настоятеля монастиря Ватопед на Святій горі Афон архімандрита Єфрема, що супроводжує Пояс Пресвятої Богородиці в Російській Федерації.

Привітання Президента України Віктора Федоровича Януковича оголосив Тимчасовий повірений у справах України в Російській Федерації В.В. Яцюк.

Потім зі словами подяки до учасників урочистостей звернувся Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.

"Православіє в Україні"