Патріарх Московський і всієї Русі Кирил у своєму слові на прийомі з нагоди святкування 65-річчя від дня народження предстоятеля РПЦ назвав дивом велику віру народу, яка проявилася під час поклоніння поясу Пресвятої Богородиці. Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ РПЦ МП.
«Хіба ці нескінченні черги, які вразили свідомість сучасних росіян, - черги віруючого народу до пояса Пречистої Богоматері - не є вираженням великої віри народу, у відповідь на яку Бог дає нам диво? Диво збереження віри і життя, диво, яке допомагає нам вирушати крізь хмари до зірок, долаючи всі перешкоди, що виникають на нашому шляху», - сказав патріарх Кирил.
«І ще сьогодні прозвучали чудові слова, які допомагають нам зрозуміти таємницю порятунку. В основі порятунку наша віра - та сама віра, приклади якої були дані нам у сьогоднішньому Євангелії. У відповідь на віру людей Бог робить чудеса», - додав він.
Предстоятель РПЦ, звертаючись до представників єпископату, підкреслив, що вони несуть відповідальність за збереження віри в народі.
«Від вас багато в чому залежить, наскільки міцна буде віра в нашого народу, наскільки сильна буде його молитва, наскільки сильно буде надія на те, що благодаттю Божою ми всі знайдемо порятунок», - сказав патріарх.
На завершення свого слова патріарх Кирил подякував всіх мирян і духовенство, які приїхали в Москву на молитву і поклоніння поясу пресвятої Богородиці.