Сьогодні Пояс Пресвятої Богородиці прибуде до МосквиСьогодні Пояс Пресвятої Богородиці прибуде до кафедрального соборного Храму Христа Спасителя, де перебуватиме до 27 листопада.

Святіший патріарх Московський і всієї Русі Кирил та духовенство, що співслужитиме Його Святості, вийдуть зустрічати святиню.

Після того як максимальна кількість парафіян увійдуть до храму, доступ до нього буде припинено і почне формуватися черга на вулиці. Для тих, хто знаходиться в храмі, доступ до Поясу буде відкрито після полієлею. Потім святиня буде доступною для поклоніння всім, хто не встиг увійти до собору й очікує на вулиці (ймовірно, починаючи з опівночі).

Відео дня

Освячені від Пояса Пресвятої Богородиці стрічки (маленькі паски) афонські ченці роздаватимуть біля ковчега зі святинею тим, хто вже до нього приклався.

У зв`язку з величезною кількістю бажаючих прикластися до пояса Пресвятої Богородиці передбачається дещо змінити традицію підходу до святині — ті, хто підходять, не прикладатимуться до ковчега з Поясом губами, а проходячи мимо, торкатимуться його рукою, щоб якомога більше людей мали можливість доторкнутися до святині.

У Храмі Христа Спасителя нагадують, що вже протягом двох років тут зберігається частка Ризи Пресвятої Богородиці. Усі, хто відвідує храм, можуть приїхати в зручний час і без перешкод помолитися перед часткою Ризи і прикластися до такої самої за значимістю святині, як і та, яку привезено з Афона.

Патріархія.ru