Патріарх Московський і всієї Русі Кирил провів зустріч з групою слухачів Вищих дипломатичних курсів Дипломатичної академії МЗС РФ, розповівши їм про пріоритетні напрямки міжнародної діяльності Церкви. Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ РПЦ МП.
«Російська Церква не прагне виступати як політичний гравець на міжнародній арені», - сказав патріарх Кирил в ході зустрічі.
За його словами, пріоритетним напрямком зовнішньої церковної діяльності є розвиток відносин Московського Патріархату з братніми Помісними Православними Церквами. Важливе місце посідає розвиток взаємодії Церкви з державними і політичними структурами країн далекого зарубіжжя, а також міжнародними організаціями.
«Міжконфесійні зустрічі з метою обговорення суспільно значущих питань - війни і миру, глобалізації, боротьби з бідністю, екології та інших найважливіших проблем сьогодення змушують секулярне співтовариство прислухатися до голосу віруючих, рахуватися з нормами християнської етики» - сказав патріарх Кирил.
Предстоятель Руської Православної Церкви також зазначив, що приділяє постійну увагу турботі про духовні потреби віруючих автономної Китайської Православної Церкви, яка вже багато років переживає утиски з боку держави, що почалися в період «культурної революції». За словами патріарха Кирила, на сьогоднішній день в Китаї налічується близько 15 000 православних віруючих, і завдяки співпраці Росії і Китаю можна розраховувати на поліпшення становища православних китайців.
Стосовно теми діалогу з Католицькою Церквою на Україні, Предстоятель сказав, що поки конфлікт між православними і греко-католиками залишається неврегульованим, але, в той же час, відзначив поліпшення останнім часом відносин у цій сфері.
«Хотів би підкреслити, що зовнішня діяльність Руської Православної Церкви підпорядкована спільній меті свідчення про правду в міжнародних відносинах, щирій турботі про встановлення міцного і справедливого миру між народами, який ми покликані будувати спільно з усіма людьми доброї волі», - сказав патріарх на завершення своєї мови.