В ніч з 11 на 12 листопада у Києві, у храмі Всіх святих на місці будівництва Свято-Воскресенського Кафедрального Собору Української Православної Церкви віряни та духовенство молилися за здоров’я та одужання митрополита Київського і всієї України Володимира.

Як повідомляє кореспондент «УНИАН-Релігії» це друга нічна Божественна літургія за здоров’я предстоятеля РПЦ.

Під час літургії у храмі Всіх Святих перебувала правиця великомученика Димитрія Солунського з Афону, що цими днями в Україні.

Відео дня

За словами прес-секретаря предстоятеля УПЦ протоієрея Георгія КОВАЛЕНКО нічна літургія – першохристиянська і одночасно нова традиція, яка дає можливість під час богослужіння «вийти зі світу цього і увійти в Царство небесне».

«Нічна літургія – це літургія на потребу, за якою ми молимося щоб Господь найскоріше зцілив і поставив на ноги нашого предстоятеля. Навіть у хворобі Блаженніший нас єднає, він єднає довколо себе Церкву і змушує нас до молитви за всіх тих, хто потребує молитовної допомоги. Під час служби ми згадуємо всіх тих, хто просив нас про молитви і в кожного з нас є кого згадати», - сказав Г.КОВАЛЕНКО.

*** Щотижня в ніч з п’ятниці на суботу в храмі Всіх святих, що на місці будівництва Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового, що будується в Києві і де настоятелем є митрополит Володимир, звершується Божественна літургія з особливими проханнями за здоров’я і зцілення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира.